Spanning rond kampioenschap DA1

Fortissimo DA1 – ASC’91 DA1,

Na een aantal weken rust maken de meiden zich op voor de laatste wedstrijden dit seizoen. De stevige koppositie van de Cothense dames bij aanvang van de 2de helft veldseizoen kwam aan het wankelen na een verrassend verlies tegen het Amsterdamse Westsite half april . Met de doelstelling het seizoen af te sluiten als kampioen is de enige opdracht vandaag ‘winnen’!

Door flinke buien vooraf aan de wedstrijd waren de omstandigheden verre van optimaal. Beide teams hadden op het natte asfalt flinke moeite met balcontrole en mede daardoor was het ASC die de score pas na ruim 15 minuten opende. Snel daarna volgde wel de aansluitingstreffer van Fortissimo én niet veel later wist Maaike Janssen wederom doel te treffen, maar tot een voorsprong voor Fortissimo is het de eerste helft niet gekomen. Ondanks een hele goede Cothense verdediging die stond als een huis gedurende die helft, lukt het ASC om toch nog 3 maal te scoren; Fortissimo liet dit, met 4 schoten op de lat en het missen van een penalty, echter na.
Ruststand 2-4.

DA1_ASC_22052016

In de tweede helft was de verdediging van de Cothense dames zeker zo goed als in de eerste helft, maar aanvallend kwamen de dames niet in hun spel. Door het langzaam drogen van het veld werd er door beide partijen wel met steeds meer durf en snelheid gespeeld , maar ondanks dat was het ASC die zijn voorsprong wist te behouden. Door het wijzigen van de Cothense verdediging naar 5-1 kwam er wel steeds meer ruimte voor breaks, echter miste wederom bij een aantal hiervan de scherpte bij de afronding. Fortissimo wist het verschil nog te verkleinen naar 2 doelpunten door scores van Daphne, Maaike en Sophie, maar ASC was niet meer van plan het zichzelf moeilijk te maken, bleef tot het einde goed handballen en verzekerde zichzelf uiteindelijk met de winst bij een eindstand van 8-12.

Voor de stand in de poule betekend dit nog wel een eerste plaats voor Fortissimo, maar puur en alleen op doelsaldo. Door winst van Zeeburg en Westsite dit weekeinde staan deze 3 ploegen nu gezamenlijk op 18 punten met ieder 11 wedstrijden gespeeld.

Voor Fortissimo resten dus nog 2 belangrijke wedstrijden; aankomende zondag de belangrijkste, thuis in Cothen tegen de huidige nummer 2, Zeeburg! De uitwedstrijd hiertegen werd gewonnen door Fortissimo met 18-19. Aftrap om 13.00 uur.