Fortissimo DB2 tegen LHV DB2

Dames B2; Hard geknokt, helaas geen punten.

Op woensdagavond stond het treffen tussen de B2-teams uit Cothen en Leusden op het programma. De Cothense formatie wordt vanaf begin dit seizoen geplaagd door een spelerstekort. Positieve is dat speelster Dagmar Zumbrink na een lange blessure dit seizoen weer terug in het team is, maar de waarschijnlijk langere afwezigheid van keepster Anouk door een blessure én het plotselinge vertrek van opbouwster Milou spelen het team parten.

Voor deze gelegenheid waren C1-speelsters Nikki van Wijk en Lisanne Vernooij én B1-keepster Roxanne Bos bereid gevonden het team te versterken. Na het startsein volgde al vrij snel de openingstreffer van Lisanne. De verdere 1ste helft ging de score gelijk op met een maximaal verschil van 2 in het voordeel van Fortissimo. Pas tegen het einde van de 1ste helft was het LHV die middels het benutten van een penalty de voorsprong opeiste. Fortissimo maakte nog gelijk, maar op slag van rust was het LHV die met een voorsprong van 7-8 de kleedkamers inging.

Daar waar Fortissimo het in deze wedstrijd moest hebben van het uitspelen van aanvallen en het vinden van de gaten in de dekking van LHV, was het LHV die met 2 sterke schutters vaker van afstand scoorden.

Na rust had Fortissimo moeite met het vinden van de ruimte en het creeren van scoringskansen. De Leusdense verdediging stond degelijk op 6-0 en ze namen geen risico’s met uitstappen; ze aasden op breakkansen na foutjes van Fortissimo. Maar toch bleef Fortissimo knokken, doorgaan én scoren! Daar waar LHV in deze helft elke keer de voorsprong had, bleef Fortissimo bij en zorgde Marieke vanaf de cirkel tegen het einde aan weer voor de voorsprong van 15-14.

De Cothense dames konden deze voorsprong helaas niet vasthouden; vlak voor tijd kwam LHV door een vrije bal-score op gelijke hoogte en helaas lukte het Dagmar en Lisanne met 2 mooie kansen in de laatste minuten niet meer voor een voorsprong te zorgen. LHV scoorde zelfs nog twee keer; eindstand 15-17.

De eerstvolgende wedstrijd voor deze dames is tevens de aftrap voor de zaalcompetitie; op 23 oktober wederom tegen LHV, nu in Leusden. De donderdag daarop staat nog een verplaatste veldwedstrijd op het programma; donderdag 27 oktober 19.30 uur in Cothen tegen Fulmen. We hopen op een warm weer ….