Dames pakken 2 belangrijke punten en houden aansluiting

hellas_ds1

Afgelopen zaterdagavond stond de wedstrijd tegen het Haagse Hellas op het programma. Na een aantal verloren wedstrijden waren de dames uit Cothen gebrand op een overwinning.

Duidelijk was dat het schotpercentage dit maal wel goed moest zijn om aanspraak te kunnen maken op een overwinning. Bij winst zou Fortissimo Hellas achterhalen op de ranglijst en aansluiting houden bij de bovenkant van de brede middenmoot. Verlies zou betekenen dat de ploeg uit Cothen af zou zakken op de ranglijst, en zich daarmee een slechte dienst zou bewijzen. Genoeg ingrediënten om er een echte wedstrijd van te maken.

De opening was voor Hellas, al snel stonden de dames uit de hofstad met 2 doelpunten voor, maar dat weerhield Fortissimo er niet van aan te blijven haken. Het spel golfde heen en weer en het was duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren.
Via 3-3 nam de ploeg uit Cothen halverwege de eerste helft een minimale voorsprong van 2 doelpunten. Deze konden zij helaas niet vasthouden, en het was Hellas dat de rollen omdraaide. 11-8 na 20 minuten, en weer leek het als of de dames uit Cothen de wedstrijd uit hun handen lieten glippen. Niets was minder waar, want in de volgende 10 minuten zag Hellas nog maar 1 keer kans het net te vinden, terwijl de doelpuntenmachine uit Cothen op volle toeren draaide. Ruststand 12-12.

In de tweede helft is het Hellas dat wederom beter uit de startblokken komt. Fortissimo laat zich hierdoor echter niet van de wijs maken en blijft druk op de Haagse dekking uitoefenen. Nadat het 14-14 is geworden zetten de dames van Fortissimo echt aan. Mede dankzij goed keeperswerk van Patty van Rossum en de schotkracht van Daimy van Dommelen lopen de dames uit Cothen uit tot een maximale voorsprong van 6 doelpunten.

Tijd voor de coach van Hellas om een time-out te nemen en zijn dekking anders neer te zetten. Door de deze omzetting worden de dames uit Cothen enigszins verrast en de doelpunten vallen nu aan de kant. Hellas komt steeds dichterbij, waarbij het na 25 minuten in de tweede helft zelfs 20-22 wordt. Billenknijpen op de bank, we zullen de opgebouwde voorspong toch niet uit handen gaan geven. Gelukkig brengt een 7-meter de uitkomst. 20-23. Hellas probeert het nog wel, maar scoren lukt niet meer. Einduitslag 20-23.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “De winst van vandaag geeft weer vertrouwen in ons eigen kunnen. Deze overwinning toont aan dat de ploeg steeds verder groeit, waarbij het goed is om te zien dat iedereen kan scoren. Patty keept vandaag echt een superwedstrijd met een aantal reddingen op het juiste moment helpt zij de ploeg over het dooie punt. Hier staat een tevreden coach.”

Scores: Celine Vermaak 4, Sophie Mocking 1, Daimy van Dommelen 9, Demi vd Bildt 4, Shirley Sakkers 2, Maaike Janssen 1, Jamy de Gier 1, Myrthe Mocking 1.

Aankomende zondag 20 november staat de thuiswedstrijd tegen Gemini op het programma, de wedstrijd wordt gespeeld in sporthal de Rijnsloot in Cothen, aanvang 14:00 uur. De ploegen staan op 1 punt van elkaar. Het beloofd dus een spannende wedstrijd te worden.