B1 neemt punten mee terug naar Cothen!

Wervershoof, zondag 29 januari

Op de alweer laatste zondag van januari 2017 reizen de dames B1 af naar het West-Friese Wervershoof. Daar nemen zij het op tegen de dames B1 van VVW; de nummer 8 tegen de nummer 11.

Dat beide ploegen aan elkaar gewaagt zijn, bleek al bij het thuistreffen. Toen werd nipt verloren met 15-16, dus de dames waren voornemens zich dit keer wel de 2 punten toe te eigenen. Het werd een wedstrijd met een hoog tempo, veel beweging én spanning!

Het ging gelijk op, maar halverwege de eerste helft wist VVW een veilige voorsprong van 4 treffers te behalen. Dachten ze….De Cothense dames waren echter niet zo snel van plan hun doelstelling op te geven; de verdediging werd aangescherpt en in de aanval werden de kansen optimaal benut. Resultaat: 1 treffer van VVW tegen 5 voor Cothen waarmee een ruststand van 10-10 werd genoteerd.

De tweede helft was zeker niet minder spannend. Het meegereisde publiek had het puntje van de bank opgezocht en voelde de spanning stijgen. Beide ploegen gingen gelijk op tot een stand van 14-14, maar vanaf dat moment vielen alle puzzelstukjes voor de Cothense dames in elkaar en was er loon na hard werken! De aanvallen werden goed uitgespeeld en er werd scherp verdedigd met een aantal breaks tot resultaat. Fortissimo kwam, met nog een dikke 10 minuten op de klok, op een 14-17 voorsprong. Het gaatje  was geslagen en VVW was het even helemaal kwijt.

Maar concentratie was geboden. VVW herpakte zich wel en probeerde alles om Fortissimo van een overwinning af te houden. Na een ietwat hectisch slot van de wedstrijd was het Fortissimo die met 17-18 de voorsprong kon behouden en de overwinning zeker stelde!

Top gedaan meiden & coach. Gefeliciteerd met deze dikverdiende punten! Nog 4 te gaan….