Dames 1 speelt in laatste thuiswedstrijd gelijk

Voorafgaand aan de wedstrijd was al duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn. De uitwedstrijd in Bentelo stond bol van spanning eindigde in een gelijk spel. Vandaag zou niet anders zijn.

Vanaf het begin gaan de ploegen gelijk op in de strijd om de punten. De doelpunten vallen om en om en het is dan Fortissimo, dan Bentelo wat een minimale voorsprong neemt. Het is pas tot de 20ste minuut dat Fortissimo in staat is afstand te nemen. Daarbij nemen de dames uit Cothen een maximale voorsprong van 4 doelpunten. De ruststand is dan 17-14.

Dat Bentelo vecht voor haar laatste kans om directe degradatie te voorkomen is vanaf het begin van de 2de helft meteen duidelijk. Het wordt moeilijk voor Fortissimo om de gaten in de dekking van de dames van Bentelo te vinden, en het in grote aantallen aanwezige publiek zien de ploeg uit Bentelo langzaam maar zeker dichterbij komen.
Het duurt tot de 7de minuut voordat de ploeg uit Cothen pas scoort, en op dat moment is de stand 18-18. Dat is echter het teken voor Fortissimo om nog eens extra gas te geven. Via 19-19 en 21-21, neemt de ploeg uit Cothen nog een voorsprong van 3 doelpunten.
De ploeg uit Bentelo recht nog een keer de rug en komt ook nu weer langszij, en neemt zelfs een voorsprong.
Het blijft tot het einde van de wedstrijd spannend, Bentelo krijgt zelfs in de laatste minuut de kans om via een 7-meter de wedstrijd te beslissen. Het is echter Patty van Rossum die dit voorkomt, waarop de ploeg uit Cothen nog 20 seconden heeft om de winst over de streep te trekken. Helaas komt het daar niet van en eindigt de wedstrijd in 26-26.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Het is net zoals in de heenwedstrijd, het gevoel is dat we een punt hebben verloren. Uiteindelijk moeten we tevreden zijn met een punt, want we hadden net zo goed met lege handen kunnen staan. We hebben nog steeds uitzicht op de 7de plek, maar dan moet er dit weekend wel gewonnen worden van Aalsmeer en moeten de andere ploegen punten laten liggen.”

Op zaterdag 1 april wordt de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld in sporthal de Bloemhof in en tegen Aalsmeer, die wedstrijd begint om 20:00 uur.

Scores: Celine Vermaak 1, Daimy van Dommelen 11, Demi van de Bildt 5, Shirley Sakkers 2, Roos Steur 3, Jamy de Gier 4.