Trainingsweekend dames 1

Ondanks 2 nederlagen toch een goed gevoel over het trainingsweekend
Afgelopen weekend stond het langverwachte trainingsweekend voor de dames uit Cothen op het programma. Zonder de zieke Kelly Hoogerwerf en de door werkverplichtingen afwezige Jamy de Gier en Fragette Jagt ging Ruder met 12 hoog gemotiveerde dames op pad.
De staf had naast aansprekende tegenstanders op zondag ook 2 pittige trainingen op het programma staan, daarnaast was er natuurlijk ook ruimte voor ontspanning en gezelligheid. Met het Fletcher Familie Hotel in Paterswolde werden de trainingen in Groningen verzorgt. In de ochtend stonden conditionele en krachtoefeningen op het programma en in de middag werd vooral met de bal gewerkt.
Positief was vooral de terugkeer van Myrthe Mocking en Vivianne Hofman op het handbalveld. Mocking stond na haar knieoperatie een paar maanden aan de kant, maar mocht dit weekend haar eerste minuten maken op het handbalveld. Hofman daarentegen werkt gestaag aan haar herstel, en tot ieders genoegen kon zij de ochtendtraining volledig meedoen.
Op zondag vertrok Fortissimo voor een trial richting Emmen, om daar tegen E&O en DSVD te oefenen. 2 pittige tegenstanders en met kleine pijntjes na de trainingen een goede graadmeter waar de ploeg uit Cothen op dit moment staat.

E&O – Fortissimo
Als eerste de wedstrijd tegen E&O, de sterk verjongde ploeg uit Emmen speelt eredivisie, een plek die zij vorig seizoen heeft verdient op basis van een tweeluik met DSVD, de andere tegenstander van vandaag
Het begin van de wedstrijd is duidelijk voor Fortissimo, via een aantal goed lopende combinaties neemt de ploeg uit Cothen brutaal het voortouw en na 10 minuten spelen staat er een stand van 1-4 op het scorebord in het voordeel van Fortissimo.
Langzaam begint de opmars van E&O en ondanks dat de scores om en om vallen komt E&O toch dichterbij. Aan het einde van de eerste helft komen de meiden uit Cothen maar moeilijk tot scoren en de ploegen gaan dan ook rusten met 12-12 op het scorebord.
De tweede helft laat eigenlijk het omgekeerde beeld zien. De ploeg uit Emmen start beter en neemt een voorsprong van maximaal 4 punten. Sein voor Fortissimo om nog een tandje bij te zetten, en puntje voor puntje komt Fortissimo dichterbij. Richting het einde van de tweede helft ontspint zich een boeiend schouwspel waarbij beide ploegen kans maken op de winst.
Het is echter E&O dat aan het langste eind trekt, einduitslag 23-22 in het voordeel van de ploeg uit Emmen.

DSVD – Fortissimo
De tweede wedstrijd is er een met een heel ander gezicht. Het is DSVD dat een maximale voorsprong neemt van 4 punten. De vermoeidheid bij de dames van Fortissimo is duidelijk te merken. Daar waar in de wedstrijd tegen E&O de kansen goed worden benut, lijkt het in deze wedstrijd moeilijk de keepster van de ploeg uit Deurningen te passeren. De ploegen gaan rusten bij een stand van 16-12.
De tweede helft laat een soortgelijk beeld zien. DSVD start beter en benut elke kans die ze krijgen. Fortissimo moet alle zeilen bijzetten om niet te worden overlopen en tegen een zeperd aan te lopen. Na 10 minuten wedstrijd is de achterstand opgelopen tot 9 doelpunten.
Dan recht de ploeg uit Cothen nog eenmaal de rug en snoept in de laatste gedeelte van de 2de helft nog een aantal punten van de achterstand af. Hierdoor wordt een afstraffing voorkomen en eindigt de wedstrijd op 27-22.

“Het was een nuttig en aangenaam trainingsweekend. De meiden hebben veel werk verzet en we zijn weer wat verder naar elkaar toe gegroeid aldus Ruder, tevens is het goed te zien dat Myrthe en Fragette weer hun eerste minuten hebben gemaakt op wedstrijdniveau”. Komend weekend is de teampresentatie in Cothen en speelt de ploeg nog 2 wedstrijden alvorens de competitie gaat beginnen.