Dames 1 verliest van kampioenskandidaat

Terugkijkend op de wedstrijd in Twello dacht de ploeg uit Cothen een kans te maken tegen de koploper in de eerste divisie. Daar waren de ploegen aan elkaar gewaagd en werd de wedstrijd pas op het laatste moment in het voordeel van Voorwaarts beslist. Het seizoen hiervoor resulteerde de wedstrijd in Cothen in een mooie overwinning voor Fortissimo, er lagen dus kansen om het gat op de ranglijst te verkleinen naar 4 punten en het gat naar de nummers 4 en 5 te behouden.

In het begin is Fortissimo de betere ploeg, het neemt snel een voorsprong van 2 doelpunten. Dan is het Voorwaarts dat de heft in handen neemt. Via 5 doelpunten op rij zijn de rollen in een keer omgedraaid. Een time-out van coach Jagt brengt ook niet het gewenste resultaat. De ploeg uit Cothen heeft moeite het net van de tegenstander te vinden.
Toch loopt het verschil niet verder op dan 4 doelpunten, en iedereen weet dat zo’n achterstand in het handbal eigenlijk niets voorstelt. Aan het einde van eerste helft zet Voorwaarts nog een keer aan en scoort het weer 4 keer op rij. Daardoor gaan de ploegen met een 12-19 stand de rust in.

Het is duidelijk dat Fortissimo uit een ander vaatje moet tappen om nog enigszins aanspraak te maken op de overwinning. Het begin van de 2de helft is dan ook voor de dames uit Cothen. De achterstand wordt enigszins verkleint, maar genoeg is het nog zeker niet. De ploegen blijven om en om scoren, en Voorwaarts behoudt zijn voorsprong van 4 doelpunten. Net als het publiek in Cothen denkt dat haar ploeg dichterbij kan komen sluipen er weer wat slordigheden in het spel van Fortissimo, Voorwaarts profiteert daar optimaal van. Professioneel speelt de ploeg uit Twello de wedstrijd uit en neemt de 2 punten mee naar huis. Eindstand 27-32.

Ass. coach Willem-Jan Ruder na afloop: “We hebben niet laten zien waartoe we werkelijk in staat zijn, het slordige spel heeft ons de kop gekost. Tegen een tegenstander als Voorwaarts is dat fataal.”

De eerstvolgende competitie wedstrijd is op aankomende zondag 23 december a.s. tegen E&O en start om 14:00 uur in sporthal Angelslo in Emmen. Dit is de laatste wedstrijd van 2018, daarna heeft de ploeg uit Cothen even de tijd om in alle rust zich voor te bereiden op het nieuwe jaar.