Dames 1 houdt aansluiting bij de top

Na een rumoerige week waarin er van alles rond het team is gebeurd, was de vraag hoe de ploeg uit Cothen dit verwerkt had. De koploper uit de eerste divisie kwam op bezoek in de Rijnsloot in Cothen. In de uitwedstrijd werd daarvan met 10 doelpunten verschil dik verloren. Het zou dus best wel eens een moeilijke middag kunnen worden.

Fortissimo opent de score, maar kijkt alweer snel tegen een achterstand aan. Toch geeft de ploeg uit Cothen zich niet zo snel gewonnen en door hard te werken en slim te spelen, lukt het om weer op voorsprong te komen. De voorsprong wordt zelfs langzaam uitgebreid en halverwege de eerste helft is het verschil zelfs 3 doelpunten. Een time-out van Quintus zorgt ervoor dat de dames uit Cothen het even kwijt zijn en Quintus sluit aan en komt zelfs op voorsprong.
Via een doelpuntloze fase van Fortissimo is het gat in een keer 3 doelpunten in het voordeel van de Westlandse ploeg. Fortissimo toont veerkracht en scoort vlak voor het einde van de eerste helft de gelijkmaker. De ploegen gaan rusten met 14-14 op het bord.

In de rust worden nog eens alle aandachtspunten op een rijtje gezet en vol goede moed starten de ploegen aan de 2de helft. Fortissimo lijkt beter te starten en neemt meteen een voorsprong van 2 doelpunten. Tot aan 18-16 blijft die voorsprong staan, maar dan geeft Quintus gas. Fortissimo moet het antwoord schuldig blijven en kijkt in een keer tegen een achterstand van 2 doelpunten aan.
De ploeg uit Cothen geeft niet op en trekt de stand weer gelijk. Dat is het startsein om er nog eens goed voor te gaan zitten. In de euforie over de gelijkmaker vergeet Fortissimo door te gaan, en kijkt het weer tegen een 2 doelpunten achterstand aan. Een ultieme krachtsinspanning zorgt ervoor dat met nog 20 seconden op de klok de ploegen weer gelijk zijn, helaas voor alles wat Cothens is heeft Quintus nog 1 aanval en die wordt vakkundig uitgespeeld. Op zichzelf onschuldige botsing wordt in eerste instantie door de scheidrechters van dienst als vrij bal beoordeeld, maar na koortsachtig overleg, wordt toch een 7-meter gegeven.
Zou het dan toch fout gaan? Een sublieme stop van Patty van Rossum zorgt ervoor dat Fortissimo een punt wint. Eindstand 26-26

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “We hebben geknokt voor wat we waard waren, hebben laten zien veerkrachtig te zijn en hebben ons niet gek laten maken. Dat alles bij elkaar heeft ons dat ene punt gebracht. Een punt dat we vieren als overwinning, al had er misschien nog meer ingezeten. Zo houden we aansluiting bij Kwiek en Volendam en doen we nog steeds mee.”

Scores: Bo van Oostrom 1, Daimy van Dommelen 9, Jamy de Gier 1, Lisa van der Horst 1, Maaike Janssen 8, Marcella Appel 2, Vivianne Hofman 4

De eerstvolgende competitie wedstrijd is op aankomende zaterdag 26 januari a.s. uit tegen Gemini en start om 19:40 uur in sporthal De Oosterpoort in Zoetermeer.