Dames 1 wint thriller van Westsite

Na twee verliespartijen was de ploeg uit Cothen erop gebrand om weer een goed resultaat neer te zetten. Ook met het oog op de ranglijst was het belangrijk om 2 punten bij te kunnen schrijven, bij verlies was plaats 5 uit het zicht, bij winst zou Fortissimo blijven aanhaken voor een plek in de felbegeerde nacompetitie.
Westsite daarentegen was in de flow met twee gewonnen wedstrijden op rij, en bij winst zouden zij stijgen op de ranglijst. Voldoende ingrediënten om er eens goed voor te gaan zitten.

Het begin van de wedstrijd is behoudend van beide ploegen. Scores zijn schaars maar vallen wel aan beide kanten. Dat resulteert in een stand van 3-3 na 15 minuten. Op dat moment hadden de scheidsrechters al diverse speelsters met 2 minuten naar de kant gestuurd.
Dan ontbrand de wedstrijs alsnog en beide ploegen scoren er lustig op los. Beide ploegen gaan vol voor de winst en geen van de ploegen is in staat echt afstand te nemen. Aan het einde van de eerste helft lijkt Fortissimo een gaatje te slaan, met 4 doelpunten op rij gaat de ploeg uit Cothen van 7-8 naar een 11-8 voorsprong. Dat gaatje van drie doelpunten gaat niet mee de rust in, maar Fortissimo staat nog steeds aan de goede kant van de score, ruststand 12-10.

Het begin van de tweede helft is voor Fortissimo. Via goed uitgespeelde aanvallen neemt de ploeg uit Cothen een maximale voorsprong van 4 doelpunten. Dan lijkt er eens vuil in de Cothens doelpuntenmachine te komen. Ballen die normaal gesproken een doelpunt zijn vliegen nu alle kanten op. Daar maakt Westsite gretig gebruik van en met 5 scores op rij zijn de rollen ineens omgedraaid. Fortissimo lijkt even de weg kwijt, toch toont de ploeg uit Cothen zoals zo vaak dit seizoen een enorme veerkracht, en met nog een paar minuten op de klok staan de ploegen weer op gelijke hoogte.
in een tumultueuze slotfase is het Fortissimo dat de 22-21 op het scorebord zet, en in de tegen aanval kan Westsite niet tot score komen. De aanvallers van Fortissimo krijgen nog een grote kans om de wedstrijd definitief op slot te zetten, maar een katachtige redding van de keepster van de hoofdstedelingen zorgt ervoor dat Westsite nog een keer kan aanzetten.
Gelukkig voor de ploeg uit Cothen vliegt de bal buiten de tijd in het doel en is de winst een feit. Einduitslag: 22-21.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Dit soort wedstrijden zijn slecht voor je hart, we spelen 50 minuten goed, en die 10 minuten kosten ons bijna de wedstrijd. Gelukkig houden we ons hoofd redelijk koel en trekken we alsnog de 2 punten over de streep, dat is een compliment aan onze ploeg.”

Scores: Anne de Wijk 2, Daimy van Dommelen 7, Demi van de Bildt 3, Lisa van der Horst 1, Maaike Janssen 6, Sophie Mocking 3

De eerstvolgende competitie wedstrijd is op aankomende zaterdag 23 februari a.s. uit tegen DSS en start om 19:30 uur in sporthal De Waterakkers in Heemskerk.