Lastige start, goed einde voor Dames A1

De uitwedstrijd tegen het vandaag op bezoek komende Tachos stond de dames nog vers in het geheugen; de inhaalwedstrijd werd daar 2 weken geleden gespeeld en met een incompleet team gewonnen met 16-24.

Nu dus de thuiswedstrijd voor de Cothense meiden. Feiten van vandaag: de thuisploeg is nu wel compleet, Tachos heeft vandaag in tegenstelling tot eerder maar 1 wissel, Fortissimo staat 4e, Tachos neemt de laatste plaats in op de ranglijst én de uitspelende coach laat nog steeds duidelijk van zich horen de hele wedstrijd..

De eerste helft ging het nog moeizaam bij beide ploegen; Tachos was energie aan het sparen in de aanvallen en Fortissimo kreeg het aanvallend nog niet op de rit. Het tempo lag laag en op verdedigend vlak werd de thuisploeg in de eerste 20 minuten veelal streng teruggefloten door de scheidsrechter. Dit leverde voor de thuisploeg al een aantal tijdstraffen op en voor de uitploeg 4 doelpunten, waarvan 3 uit strafworpen.
Fortissimo hield de eerste helft wel steeds de voorsprong, maar door ongeconcentreerd verdedigen kon Tachos redelijk bijblijven. Ruststand 10-7.

De diesel moest blijkbaar op gang komen want na rust was er meer concentratie, het tempo bij de thuisploeg lag duidelijk hoger en het ging in de eerste 15 minuten voortvarend; Tachos kon maar 1 keer doeltreffen, tegen 6 keer voor Fortissimo. Tachos was gezien en ging het de thuisploeg niet meer moeilijk maken. Hierdoor was het voor Fortissimo makkelijk om de laatste fase van de wedstrijd nog uit te lopen en uiteindelijk werd afgefloten met een 20-10 stand op het scorebord.

Voor Fortissimo Dames A1 was dit de voorlaatste wedstrijd van deze competitie; over 2 weken staat nog de uitwedstrijd tegen de nr 7 Sittard/SVM DA1 op het programma. Hiermee gaan de dames het seizoen afsluiten. Zij nemen op dit moment een mooie 3e plaats in op de ranglijst die bij winst zeker is en blijft.