Winst en verlies dames 1

De dames hebben 2 wedstrijden gespeeld de afgelopen week, 1 keer op dinsdag thuis tegen Foreholte en op zaterdag uit tegen Aalsmeer.

Vooral de (inhaal)wedstrijd tegen Foreholte was in de ogen van Fortissimo zeer omstreden. De oorspronkelijke wedstrijd werd gespeeld op 20 december. Toen echter na 5 minuten in de 2e helft een speelster van Foreholte geblesseerd raakte, wilde de coach van Foreholte de wedstrijd niet verder spelen, waarop de scheidsrechters de wedstrijd staakten. Fortissimo was het daar niet mee eens. Wat echter tekenend was, was de opmerking van de coach van Foreholte, dat Wendy Smits, niet meer uitkomend voor Fortissimo na onenigheid met trainer Kees Boomhouwer, in de opnieuw vast te stellen wedstrijd met Foreholte zou meespelen. Vreemd ook dat de volledige wedstrijd overgespeeld moest worden. Maar zo besliste nu eenmaal het NHV.

Maar de manier waarop de Cothense handbalsters deze wedstrijd opnieuw hebben gespeeld wekt bewondering. Hoewel ze de eerste 8 minuten minder waren en ze met 1-4 achter kwamen, ging het daarna beter en met heel veel strijdlust wisten ze de achterstand om te buigen en gingen rusten met een 12-10 voorsprong.

Ook in de 2e helft ging het zeer strijdvaardig, hoewel Fortissimo nog 1x op achterstand kwam, 16-17 in de 9e minuut van de 2e helft. Wendy Smits zette de hele wedstrijd de lijnen uit bij Foreholte, zoals ze dat ook jaren bij Fortissimo heeft gedaan. Pas in de laatste minuten van de wedstrijd gaf Foreholte op en sleepten de jonge meiden van Fortissimo de mentaal zeer belangrijke overwinning binnen. 25-22.
Doelpuntenmakers: Amy Oostveen 8, Dione Housheer 7, Vivianne Hofman 3, Demi van de Bildt, Roos Steur en Myrthe Mocking 2, Heddy van Woudenberg 1.

Dan de wedstrijd van zaterdag tegen Aalsmeer. Een totaal ander Fortissimo-team in het veld. Niet gemotiveerd genoeg lieten zij Aalsmeer veel te gemakkelijk spelen. Aalsmeer had 2 punten minder dan Fortissimo, dus wil je winnen moet je strijden. Maar driekwart van de wedstrijd gebeurde dit te weinig. Ruststand 16-11. Na een kwartier in de 2e helft kwam er even een opleving, en wisten een 25-17 achterstand om te buigen naar 26-23 maar dichterbij kwamen ze niet. Einduitslag 30-26.

Fortissimo speelt na het vertrek van Wendy Smits wisselvallig. Tegen Foreholte hebben ze laten zien wat ze in hun mars hebben, maar vooral tegen Hellas en Aalsmeer had het veel beter gemoeten.
Doelpuntenmakers tegen Aalsmeer: Amy Oostveen 13, Demi van de Bildt 4, Dione Housheer 3, Myrthe Mocking 2, Vivianne Hofman, Roos Steur, Sophie Mocking en Ratna Mellema 1.

Komende zondag spelen de dames thuis tegen United Breda, om 14.00uur in sporthal de Rijnsloot in Cothen.