Dames 1 wint ook de tweede wedstrijd van Foreholte

ForeholteDS1_DS1

Afgelopen zaterdag stond de tweede wedstrijd in het tweeluik tussen Fortissimo en Foreholte op het programma. Dit keer was de plaats van handeling Sporthal de Tulp in Voorhout en ging het voor Fortissimo om aansluiting houden bij BFC of afhaken. Voor Foreholte stond eigenlijk hetzelfde op het programma.

De wedstrijd was eigenlijk een kopie van de bekerwedstrijd van dinsdag. In het begin gaat het nog gelijk op, maar na verloop van tijd pakt Foreholte de eerste voorsprong. Het gaatje wordt echter niet groter dan 2 doelpunten, gelukkig voor de Cothense supporters raken de dames van Fortissimo niet in de war en komen langzamer maar zeker steeds dichterbij. Richting het einde van de eerste helft staat er zelfs een voorsprong op het scorebord. Ruststand 16-18.

Na rust neemt Fortissimo direct het voortouw en na 5 minuten in de tweede helft lijkt de wedstrijd al gespeeld. Fortissimo blijft aan de goede kant van de score en makkelijk weglopen bij de ploeg uit Voorhout.
Dit maal verzwakt Fortissimo niet en blijft het gat van 9 doelpunten op het scorebord. Eindstand 31-39.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “We hebben de controle over de wedstrijd eigenlijk nooit verloren. We hebben de wedstrijd professioneel uitgespeeld en blijven in de race om de tweede plek.”

Scores: Maaike Janssen 8, Demi van de Bildt 9, Vivianne Hofman 2, Myrthe Mocking 4, Celine Vermaak 3, Anne de Wijk 2, Marcella Appel 1, Sophie Mocking 1, Amy Oostveen 8.

Zondag 19 januari speelt dames 1 tegen Westsite in de eigen sporthal De Rijnsloot in Cothen. De wedstrijd begint om 14:00 uur.