Dames 2 oefent tegen 1e klasser Veneco Velo

Zondag was het de beurt aan Veneco Velo Dames 2 om in Cothen te oefenen tegen Fortissimo Dames 2. Het team uit Wateringen komt dit seizoen uit in de eerste klasse en dit treffen was op papier dus al een mooie uitdaging voor de Cothense dames.

Fortissimo moet het in de voorbereiding nog steeds stellen zonder hoekspeelster Chantal en opbouwster Sanne ivm revalidatie en ook kon het vandaag niet beschikken over opbouwster Sophie.

Wel was topper Jamy (dames 1) bereid gevonden aan te sluiten vandaag voor het nodige gevaar op de cirkel.

Fortissimo had in de eerste helft aanvallend minder moeite dan verdedigend; het tempo lag hoog, de creativiteit was in grote mate aanwezig en de kansen werden vol benut. Verdedigend was het lastig de volledige controle te krijgen op de gasten; het gevaar kwam vooral vanuit de opbouwers en cirkel van Veneco Velo. Aanvallend waren ze snel, ook zeker creatief en vooral beweeglijk. Al met al gingen beide teams gelijk op en bij rust was er tevredenheid bij de thuisploeg met een stand van 9-9.

In de rust werden bij de thuisploeg zeker complimenten naar elkaar gemaakt voor het spel; tempo hoog, veel beweging en wanneer zich een kans voordoet om te schieten dit zéker niet nalaten. Dat was dan ook de opdracht voor de 2e helft.

Na rust gingen beide team eigenlijk verder op de wijze zoals in de eerste helft en daarmee ging ook de stand gelijk op. Tegen het einde toe was het eigenlijk meer de vraag ‘wie gaat deze speelwijze met dit tempo zo goed mogelijk volhouden om ‘de punten te pakken’?

Antwoord is dat Veneco Velo, ook wel aan haar stand verplicht als 1e klasser, de wedstrijd op het laatste moment naar zich toe getrokken heeft. Ondanks het nog het nog missen van 2 strafworpen (overigens prima gekeept door Velo!) waren de Cothense dames waren meer dan tevreden met het resultaat! Eindstand is uiteindelijk 18-21 geworden.

De dames hebben op 18 oktober nog 2 oefenwedstrijden op het programma staan tegen A.H.C. Dames 1 én 2. Beide wedstrijden worden gespeeld in Amsterdam. Op 1 november gaat het dan echt beginnen!  Verder dank aan scheidsrechters Ton van der Bildt en Ben Hofman voor het leiden van deze wedstrijd.

Voor de fans: zondag 18 oktober, Sporthallen Zuid, Burgerweeshuispad 54 Amsterdam